Jag vaknar av att mobilens alarm ringer. När jag ändå har mobilen i handen kollar jag kalendern och dagens möten, skummar nyhetsrubriker och kikar på sociala medier – håller mig uppdaterad på omvärlden.

Morgonrutinerna tar vid och frukost intas med radion på, P4 streamas till vår Bluetooth-högtalare. Jag tar en rask promenad till tunnelbanan där jag blippar mitt Visa-kort i biljettautomaten, och hälsar av gammal vana på tjejen i spärren. Väl på tunnelbanan fortsätter jag streama P4, via mobilen till mina Bluetooth-hörlurar. Passar även på att beställa en klipptid i frisörens bokningssystem och Swishar pengar till min lillebror. 

På kontoret har jag mitt första möte via Teams med ca 50 deltagare. Chatten används flitigt och mötet går mycket bra och avslutas med applåderande emojis.

Lunchen inhandlas på 7-Eleven och även här blippar jag mitt Visa-kort, och tar emot kvittot digitalt. När jag sitter och äter kommer en notifikation från Kivra-appen om att jag ska betala en faktura, jag trycker betala och signerar med BankId.

Arbetsdagen lider mot sitt slut och på tunnelbanan hem handlar jag livsmedel på nätet med hemleverans för att spara tid. Och såklart svarar jag på några mail som dykt in efter jag lämnade kontoret. 

Efter middagsbestyren ”Facetimar” sonen med sin kompis som flyttat till Tyskland, och de spelar Roblox tillsammans och möts ”online”. Samtidigt tilltar dotterns hosta och vi upptäcker att hostmedicinen är slut. Vi bokar ett läkarbesök med Kry och får snabbt en tid, och tillika ett elektroniskt recept utskrivet. Lyckligtvis har vi tillgång till ett kvällsöppet Apotek (hade inte tiden varit avgörande hade jag istället gjort en online beställning på mina receptbelagda mediciner). 

Väl i soffan framför tv:n (faktiskt tablå-tv – så 1990…) betalar jag några räkningar via internetbanken, och älskar att jag kan scanna OCR eller använda QR-kod. 

När jag lagt mig surfar jag runt på nätet efter julklappar och gör några klipp på Black Week-rean. Har inte mitt kort till hands, och orkar inte gå upp, så jag betalar med Klarna och BankId. Klart!

Min digitala vardag, som redan börjar bli out dated, sätter stor press på företagen och deras digitala utveckling. Dels i sin affärsutveckling – hur stort fokus ska ligga på de digitala strategierna? – dels i att säkerställa att man har koll på kundrelationen i sin helhet – en svårighet när varje touch point blir mer av digitala transaktioner. 

Så många frågor… har du några reflekterande svar? Var det kanske bättre förr?